Energisnål utebelysning

Det finns all anledning att skaffa energisnål utebelysning när du ska belysa din trädgård, din altan och din husfasad. Dels sparar du en massa pengar om du har en omfattande utebelysning, dels är det mycket miljövänligare. Men vad är det då för utebelysning som drar lite el? Det får du svaret på nu.

LED lampor

Det finns gott om LED lampor som är anpassade för utomhusbruk så det är inget problem att använda LED istället för glödlampor och halogenlampor. Det spara du en massa pengar på eftersom en enda glödlampa drar lika mycket ström som tio LED lampor gör och dessutom håller en LED lampa i 30 000 – 50 000 timmar till skillnad från glödlampor och halogenlampor som bara håller i 1000 respektive 3000 timmar.

ECO lights

ECO lights är en fullgod ersättare till vanliga spotlights. Ljuset från ljuskällan är mycket likt det ljus du får från en spotlight, men ECO lights drar mindre ström och den lägre effekten gör att lampan håller längre.

Solcellslampor

Vad kan vara mer energisnålt än solcellslampor? Visst drar de ström men det påverkar knappast din elräkning eftersom lamporna drivs av armaturens inbygga solceller. Det här fungerar utmärkt på sommaren, men kanske inte lika bra på vinterhalvåret med sina korta och molniga dagar. Det finns till exempel pollare, väggbelysning, lyktor och ljusslingor som du kan placera i rabatten som drivs av solceller.

Utebelysning.org rekommenderar varmt att du använder dig av energisnål utebelysning, det sparar du massor av pengar på.