Pollare

Pollare är en mycket populär utebelysning som är både snygg och funktionell. Med pollare kan du skapa ledljus vid dina trädgårdsgångar och framhäva avgränsade områden i din trädgård och de ger din trädgård ett mer estetiskt utseende.

Lite om pollare

Gemensamt för alla pollare är att de ser ut som en liten pelare som sätts fast i marken och de är sällan speciellt höga, 30 – 70 cm är vanligast och pollarens ljuskälla finns i toppen på pollaren, men förövrigt kan de skilja sig en hel del åt när det gäller utseendet.

  • Pollarna kan vara cylinderformade eller rektangulära.
  • Pollarna är oftast svarta, vita, grå eller silverfärgade.
  • En del pollare är korta och tjocka medan andra är långa och smala. Riktigt små pollare brukar både vara korta och smala.
  • Toppen på pollaren, där ljuskällan sitter, brukar sticka ut en bit och kan ha många olika sorters design, ibland ser toppen ut som en liten ljuslykta med hatt. Det finns även pollare där ljuskällan är helt inbyggd i toppen utan att någon ljuslykta sticker ut.

Pollare vid trädgårdsgångar och infarter

Pollare efter trädgårdsgångarna och vid garageinfarten gör inte bara att du ser var du sätter fötterna när du går i mörkret utan ger verkligen ett lyxigt intryck. Det är emellertid viktigt att du håller trädgårdsgångarna och infarten snygga och välskötta för annars förstörs intrycket. Efter trädgårdsgångarna rekommenderar vi på utebelysning.org att du använder dig av medelhöga pollare och kanske lite högre pollare vid garageinfarten.

Rama in ytor med pollare

Det fungerar alldeles utmärkt att rama in en altan, veranda eller ett poolområde med pollare, då får du en tydlig markering mellan grönska och andra ytor. Använd medelhöga eller korta pollare för bäst effekt.

Pollare vid rabatterna

Vid dina vackraste och mest välskötta rabatter kan du placera små korta pollare med mjukt och inte så starkt ljus. Det ger både en fin inramning och sätter lite fokus på dina rabatter, men om du verkligen vill framhäva dina rabatter kan spotlights vara ett lite bättre alternativ.